هدف ما ارائه بهترین خدمات درمانی در سایه آرامش ، اطمینان و احترام است.
(امکان درمان تحت بیهوشی در بیمارستان برای کودکان زیر 4 سال)
دندانپزشکان مرکز:
دکتر مریم عشیری
دکتر احسان صادقی نژاد
كرج-جهانشهر-خيابان كسري-نبش کوچه گلايل-ساختمان پزشکان کسری-طبقه ۵ واحد ۱۰-دندانپزشکی کودکان کسری تلفن : 7 و 34484176-026
والدين گرامي ؛
مطالب زير براي آگاهي بيشتر شما در زمينه دندانپزشكي كودكان تهيه شدهاست .خوشحال خواهيمشد با ما در تماس باشيد و با نظرات سازنده خود ، ما را در راه بهتر شدن ياري فرماييد
برای اطلاعات بیشتر و خرید آنلاین محصولات بهداشت دهان و دندان به سایت زیر مراجعه نمایید:
تشكيل جوانه دندانهاي شيري از زمان جنيني آغاز ميشود. بنابراين نوع تغذيه و مصرف داروها در حين بارداري ميتواند در ساختار دندان شيري نوزاد تاثير بگذارد. شروع رويش دندانهاي شيري از 4 تا 18 ماهگي ممكن است متغير باشد و زود يا دير بودن آن جاي نگراني ندارد. آخرين دندان شيري هم حدود 3-2 سالگي در ميآيد. رويش دندان باعث ايجاد التهاب و احساس فشار و خارش در لثه ميشود كه براي راحتتر شدن كودك ميتوان از ژلهاي مخصوص، وسايل دنداني و داروهاي خوراكي با نظر دندانپزشك استفاده كرد. در هر فك بايد 10 دندان شيري درآيد كه جمعاً20 عدد ميشود. اولين مراجعه به دندانپزشك بايد در ۶ ماهگی انجام شود و سپس هر 6 ماه يكبار چك آپ انجام گيرد.
نامگذاري دندانهاي شيري از خط وسط هر فك به سمت عقب به ترتيب D,C,B,A ميباشد.
A: دندانهاي پيشين كه در وسط هر فك هستند 2 عدد بالا و 2 عدد پايين.
B: دو دندان كناري كه مجاور دندانهاي پيشين هستند.
C: دندانهاي نيش پس از دندانهاي كناري
D: دندانهاي آسيايي اول كه كوچكتر است.
E: دندانهاي آسيايي دوم كه بزرگتر است.
زمان افتادن دندانهاي شيري به ترتيب زير است:
دندانهاي B و A بالا و پايين ، 7-5 سالگي
دندانهاي C در ۸ تا ۱۰ سالگی
دندانهاي D و E در ۱۱ و ۱۲ سالگی
بنابراين دندانهاي E و D ديرتر از بقيه ميافتند و احتمال خراب شدن آنها هم بيشتر است اما نبايد زودتر از موعد كشيده شوند چون باعث ايجاد بينظمي در دندانهاي دائمي ميشوند. اگر بدليل پوسيدگي خيلي زياد و عدم امكان ترميم دندان مجبور به كشيدن زود هنگام آن شديم حتماً بايد در فضاي خالي آن فضا نگهدار ساخته و گذاشته شود و تا هنگام رويش دندان دائمي، محل خالي را نگه دارد.
توجه: 4 دندان شیری جلویی فک پایین(دندانهای A و B ) بعد از اینکه دندان دائمی از پشت آنها و از سمت زبان رویش پیدا کرد ، لق می شوند.پس از رویش حدود نیمی از دندان دائمی ، دندان شیری جلوی آن می افتد. سپس با فشار طبیعی زبان و با گذشت زمان، دندان دائمی جلو آمده ،سر جایش قرار می گیرد.
این مراحل در همه کودکان طبیعی بوده ، نیازی به کشیدن زودهنگام دندان شیری نمی باشد.زياد خوردن غذاهاي شيرين و داراي قند براي دندانها مضر است و ميتواند باعث پوسيدگي شود البته نميتوان كودكان را از خوردن چيزهاي شيرين كاملاً منع كرد اما مهم اين است كه تعداد وعدههاي اين نوع خوراكيها را در طول روز به حداقل رسانيده مثلاً خوردن 10 عدد شكلات يكجا بهتر است تا اينكه 4 عدد شكلات را بهفواصل چند ساعت از صبح تا شب بخورد. زيرا قند توسط باكتريهاي دهان تبديل به اسيد شده و باعث پوسيدگي دندان ميشود. غذاهاي مفيد هم شامل بقيه غذاهاي غير قندي بخصوص ميوهجات و لبنيات است. چند نكته لازم به يادآوري است.
الف-قطره آهن فقط باعث ايجاد لكههاي تيره روي دندان ميشود و به هيچوجه عامل پوسيدگي نيست.
ب-آدامسهاي بدون قند (Sugar Free) ضرري ندارند و كمي هم مفيد هستند.
ج-داروهاي خانواده تتراسايكلين نبايد به كودكان زير 12 سال داده شود زيرا منجر به بدرنگ شدن و ايجاد لكههاي خاكستري و تيره روي دندانهاي دائمي ميشود.
د-خوردن شير در طول شب تا صبح بسيار براي دندان مضر و مخرب است.
از زمان رويش اولين دندان شيري بايد نسبت به تميز كردن دندانهاي كودك اقدام كرد.از مسواكهاي كوچك مخصوص بدون خميردندان ميتوان استفاده كرد. بكار بردن خميردندان از سني شروع ميشود كه كودك بتواند كف آن را دهان نگه داشته و پس از پايان مسواك زدن خارج كند. حداقل بايد شبها قبل از خواب مسواك زده شود و بهتر است صبح و ظهر هم انجام شود. براي اطفال زير 5 سال والدين بايد مسواك بزنند. كشيدن نخدندان براي بالاي 7 سال بسيار مفيد است.
مسواكهاي برقي موثرتر از مسواكهاي دستي بوده بنابراين براي كودكان كاملاً مناسب هستند. براي بچهها حداقل زمان لازم براي مسواكهاي دستي يك دقيقه و مسواكهاي برقي 30 ثانيه ميباشد.
از ۶ ماهگی بايد كودك را نزد دندانپزشك برد و پس از آن هر 6 ماه يكبار چك آپ انجام خواهد شد. بعضي از بچهها كه دندانهاي آسيبپذيرتري دارند يا رژيم غذايي آنان نامناسب است از همان سنين 3-2 سالگي دچار پوسيدگي دنداني ميشوند كه بايد هر چه سريعتر تحت درمان قرار بگيرند همچنين انجام فلورايدتراپي كه موثرترين راهكار پيشگيري از پوسيدگي دنداني در كودكان است از حدود 3 سالگي قابل انجام ميباشد.
در جلسات درماني ، بهتر است والدين در اتاق درمان حضور دائم نداشته باشند و اگرنياز شد ، با هماهنگي دندانپزشك وارد شوند.تجربه نشان دادهاست كنترل اضطراب و مديريت رفتار بچه ها با حضور والدين سخت تر ميشود.والدين گرامي بايد توجه داشتهباشند كه از صحبت كردن با كودك در حال درمان خودداري كنند و اجازه بدهند کودک با دندانپزشک ارتباط برقرار کند .خصوصاً گفتن كلماتي مانند : « نترس ، درد نداره ، آمپول نميزنه ، چشماتو ببند و . . . » كه القاء كننده شروع يك كار ترسناك و دردناك است ، تاثير بسيار بدي بر كودك دارد .
در ساختمان ميناي دندان يونهاي كلسيم بسيار زياد و يونهاي فلوئور خيلي كم هستند. هر چه مقدار يونهاي فلوئور بيشتر شود ميناي دندان در برابر پوسيدگي مقاومتر خواهد شد. براي همين هم در تمام خميردندانها و دهانشويهها و حتي نخهاي دندان هم سعي ميشود تركيبات فلوئور به شكل فلورايد (نمكهاي فلوئور با سديم و قلع و ... ) گنجانده شود تا به محكمتر شدن دندانها كمك كند فلورايدتراپي يك روش موثر در افزودن فلوئور به سطح ميناي دندان است. در اين روش ابتدا دندانپزشك دندانها را با برس و خمير مخصوص تميز ميكند سپس فلورايد با درصد خيلي بالا و غليظ را به شكلهاي گوناگوني كه وجود دارد مانند ژل، فوم و لاك (وارنيش) روي دندانها قرار ميدهد و پس از آن نبايد دهان را شست و تا يك ساعت هم از خوردن و نوشيدن بايد خودداري كرد. انجام فلورايدتراپي از 3 سالگي شروع ميشود و بايد هر 6-3 ماه يكبار تكرار شود تا همواره موثر باقي بماند. لازم به ذكر است كه نوع فلورايد مورد استفاده در تاثير مثبت آن روي دندانها خيلي موثر است. بنابراين انجام فلورايدتراپي بايد حتماً با انواع معتبر و معروف فلورايد انجام شود وگرنه انجام آن خيلي تاثير ندارد.
دندانهاي شيري از حدود 6 سالگي شروع به لق شدن ميكنند و به مرور جاي خود را به دندانهاي دائمي ميدهند. 4 دندان جلويي بالا و پايين 8-6 سالگي و دندانهاي نيش و آسيا 12-9 سالگي لق ميشوند.
حال اگر تا زمان لق شدن و افتادن دندان شيري بيش از يكسال مانده و اين دندان پوسيدگي داشته باشد حتماً بايد ترميم شود اما اگر زير يكسال تا زمان افتادن آن زمان باشد ميتوان دندان را كشيد. از آنجا كه دندانهاي شيري ظريف و كوچك هستند و ضخامت مينا و عاج آنها كم است، پوسيدگي خيلي زود به عصب دندان ميرسد. يعني اكثراً براي ترميم دندان بايد درمان ريشه (عصبكشي) هم انجام شود. به درمان ريشه (عصبكشي) دندانهاي شيري «پالپوتومي»ميگويند. البته با توجه به شرايط كودكان و نوع دندان معمولاً پالپوتومي و ترميم دندان در يك جلسه انجام ميگردد. اگر پوسيدگي مدت زيادي بدون درمان باقي بماند باعث درد شديد و عفونت دندان خواهد شد. در مورد دندانهاي شيري درمان دندان عفوني موفقيت زيادي ندارد و مجدداً عفونت عود ميكند بنابراين غالباً اين دندانها بايد كشيده شده و در جاي آنها فضا نگهدار گذاشته شود. لازم به يادآوري است كه انجام پالپوتومي و ترميم دندانهاي شيري تاثيري در لق شدن و افتادن آنها ندارد و اين مراحل بطور طبيعي مانند يك دندان سالم طي ميشود.
دندانهايي كه پالپوتومي (درمان ريشه) و ترميم ميشوند اكثراً نياز به روكش دارند زيرا پوسيدگي مقدار زيادي از بافت سالم دندان را از بين ميبرد و پس از درمان احتمال اينكه در اثر فشار جويدن دندان يا ترميم آن بشكند زياد است. با انجام روكش دندان كه بطور پيش ساخته و در سايزهاي مناسب وجود دارد، دوام دندان و سلامت بلند مدت آن تضمين ميشود. جنس اين روكشها ازstainless Steel (فولاد زنگ نزن) است و تا موقع لق شدن و افتادن دندان شيري روي آن ميماند.
اگر يك دندان شيري بدليل عفونت، شكستگي و ... قابل درمان نبوده، زودتر از موعد كشيده شود حتماً بايد جاي خالي آن با وسيلهاي به نام فضا نگهدار (SM) حفظ شود تا دندان دائمي جايگزين آن در موقع رويش دچار مشكل نشود. زيرا در غير اينصورت جاي خالي دندان به مرور توسط دندانهاي مجاور تنگ و اشغال ميشود و نبودن جاي كافي و حركت كردن دندانهاي شيري مجاور باعث ايجاد بينظمي و نامرتبي در دندانهاي دائمي ميگردد كه نيازمند درمانهاي پيچيده ارتودنسي در نوجواني و بزرگسالي خواهد شد. فضا نگهدار، انواع مختلفي دارد كه بر حسب نياز بيمار ساخته شده و در محل لازم جايگذاري ميشود. موقعي كه دندان دائمي شروع به رويش در جاي خالي مورد نظر بكند فضا نگهدار توسط دندانپزشك خارج ميشود.توضیحات بیشتر . . .
دندانهاي آسيا (شيري و دائمي) در سطح خود داراي شيارهاي باريك و ناهمواريهايي هستند كه معمولاً بدليل چسبيدن مواد غذايي و قندي و خوب تميز نشدن، منجر به پوسيدگي دندان از همين نقاط ميشود. خصوصاً دندانهاي آسياي اول دائمي يا اصطلاحاً دندان 6 كه در حدود 6 سالگي در پشت دندانهاي شيري بيرون ميآيد و مورد غفلت و بيتوجهي كودك و والدين قرار ميگيرد و غالباً به عنوان دندان شيري در نظر گرفته ميشود. شياربند يك روش مؤثر براي پيشگيري از پوسيدگي زودرس دندانهاي آسيا ميباشد. بدين شكل كه شيارهاي عميق و محلهايي از دندان كه ممكن است نقاط شروع پوسيدگي باشد با يك ماده مخصوص مسدود و پوشيده ميشود و تا چند سال روي دندان ميماند. اين كار نيازي به تراشيدن دندان ندارد و براي كودك بسيار راحت است. انجام شياربند براي دندانهاي آسياي اول دائمي (حدود 6 سالگي) و آسياي دوم دائمي (حدود 12 سالگي) اكيداً توصيه ميشود.
ضربههاي شديد به ناحيه فك و صورت كودكان مي تواند منجر به شكستگي دندان، فك و استخوانهاي صورت شود. در هر حال بايد هر چه سريعتر به مركز درماني مراجعه نمود اما بعضي از ملاحظات كه توسط والدين بايد رعايت شود به شرح زير است:
الف)اگر تكه بزرگي از دندان شكسته است، در صورت امكان قطعه جدا شده را پيدا كنيد و در آب يا سرم فيزيولوژيك نگهداريد.
ب)اگر دندان كاملاً از دهان بيرون افتاده يا از جاي خود خارج شده است آن را با حداقل تماس دست درون سرم فيزيولوژيك، آب يا شير نگهداريد.
ج)اگر دندان جابجا و كج شده است قبل از مراجعه به مركز درماني سعي نكنيد آن را به جاي خود برگردانيد زيرا حتماً بايد راديوگرافي تهيه شده ، اين كار با دقت انجام گيرد.
تشكيل جوانه دندانهاي دائمي در سنين 3-2 سالگي شروع ميشود. بنابراين نوع تغذيه و داروهايي كه ممكن است مصرف شود و احياناً ضربه خوردن دندانهاي شيري در اين سنين تا 12 سالگي بر شكلگيري دندانهاي دائمي تاثير گذار است.
رويش دندانهاي دائمي از 6 سالگي و با لق شدن دندانهاي شيري جلويي فك پايين آغاز ميشود. 4 دندان پيشين در فك پايين و 4 دندان پيشين در فك بالا تا 8 سالگي درميآيند. دندانهاي نيش و آسيا هم تا 12 سالگي رويش مييابند. نكته مهم، رويش دندان آسياي اول دائمي در سن 6 سالگي و در پشت آخرين دندان شيري است كه برخي والدين به تصور اين كه دندان شيري است به آن توجهي نميكنند. اين دندان بايد بالافاصله پس از رويش كامل، تحت روش پيشگيري شياربند(Fissure Sealant) قرار گيرد تا دچار پوسيدگي زودهنگام نشود.
معمولاً نامرتبي و كمبود جا براي دندانهاي دائمي تا حدود 12 سالگي طبيعي است و پس از آن تا 18 سالگي با رشد كامل فك و صورت، خود به خود دندانها رديف ميشوند. بعضي وقتها دندان دائمي از پشت يا جلوي دندان شيري در ميآيد بدون اينكه دندان شيري افتاده باشد. در اين حالت بايد دندان شيري كشيده شود تا مسير براي دندان دائمي باز شود. از 3 سالگي معاينات و چكآپ دورهاي هر 6 ماه يكبار بايد انجام گيرد بنابراين هر جا كه لازم به انجام درمان خاصي باشد توسط دندانپزشك تشخيص داده شده، به اطلاع والدين ميرسد. مثلاً نامرتبي زياد در رويش دندانهاي دائمي ممكن است. نيازمند دخالت درماني باشد كه بر حسب مورد شامل كشيدن زودهنگام برخي از دندانهاي شيري، تراش لابهلاي دندانهاي شيري براي ايجاد فضا و يا پلاكهاي ارتودنسي كودكان است . لازم به يادآوري است بعضي عادات در كودكان باعث برهم خوردن نظم و رديف دندانها ميشود . از جمله مكيدن انگشت، پستانك، فشار زبان و تنفس دهاني كه بايد كنترل و درمان شود.
فراموش نكنيد آنچه امروز قابل درمان است، ديروز قابل پيشگيري بوده و فردا ممكن است براي درمان دير باشد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بهداشت دهان و دندان به سایت زیر مراجعه نمایید:
--------------
چرا كودكان انگشت، پستانك و ساير اشياء را مي مكند؟ |
روابط ناصحيح دندانها در اثر مكيدن انگشت
چه زماني بايد نگران عدم ترك عادات مكيدني شد؟
درتمام اوقات اين عادات را مد نظر داشته باشيد. در مورد بيشتر كودكان مادامي كه تغييري از نظر بيرون زدگي دندانهاي قدامي بالا بوجود نيامده باشد، جاي نگراني ندارد. دندانپزشك كودك شما با دقت راهي را براي رويش صحيح دندانها و روند رشد و تكامل طبيعي فكين پيدا خواهد كرد.
چگونه مي توان اين عادات را متوقف كرد؟
برخي از كودكان خودبخود اين عادات را كنار مي نهند ولي برخي از آنان نياز به كمك والدين و يا دندانپزشك اطفال دارند. وقتي كودك شما از نظر سني، آماده فهم و درك اثرات ناشي از عادات مكيدن گرديد دندانپزشك اطفال با روشن كردن موضوع و بيان اينكه چه اتفاقي ممكن است براي دندانها بيفتد، فرزند شما را مي تواند ترغيب نمايد كه اين عادات را ترك كند. اين توصيه ها همراه با پشتيباني و تقويت و تشويق از سوي والدين بيشتر موثر بوده و اگر كارآيي داشت دندانپزشك كودكان از وسايلي استفاده مي كند كه مؤثر واقع شود.
Habit Breaker يا عادت شكن جهت جلوگيري از مكيدن انگشت
آيا عادت مكيدن پستانك گول زن بي خطرتر از مكيدن انگشت مي باشد؟
خير، مكيدن انگشت شست و پستانك داراي اثراتي مشابه برروي دندانها مي باشند.
سيلانت(مواد مسدود كننده شيارهاي دندان)
سيلانت چيست؟
سيلانت ها از مواد پلاستيكي بي رنگ و يا به رنگ سفيد ساخته شده اند و براي محافظت سطوح دندانهايي كه داراي شيارهاي عميق و منافذ مي باشند، بخصوص براي سطح جونده دندانهاي خلفي كه بيشترين پوسيدگيها در آنها يافت مي شوند، بكار مي روند. بعبارت ديگر سيلانت ها از پوسيدگي دندان جلوگيري مي كنند.
فيشورسيلنت در دندانهاي شيري | ||
فيشورسيلنت در دندانهاي دائمي |
نحوه عمل كردن سيلانت چيست؟
فرزند شما، حتي اگر بسيار با دقت مسواك زده و به دندانها نخ بكشد مشكل بتواند عمق شيارها و منافذ دنداني را كاملاً تميز نمايد. در اين شيارها مانده هاي غذا تخمير شده و ميكروبها تكثير مي يابند و ايجاد پوسيدگي مي كنند. سيلانت ها شيارها و منافذ سطوح دندانها را مهر و موم نموده و ريسك و استعداد ايجاد پوسيدگي را كاهش مي دهند. اين عمل را مي توان به دوغاب نمودن موزائيك و كاشي ها توسط بناها بمنظور پر كردن فاصله بين آنها تشبيه نمود.
سيلانت ها چه مدتي در دهان دوام مي آورند؟
تحقيقات نشان داده كه سيلانتها مي توانند ساليان متمادي دوام بياورند، بنابراين كودك شما سالهاي زيادي از پوسيدگي دنداني محافظت مي گردد. اگر فرزند شما بهداشت دهان خوبي داشته باشد و از نظر جويدن نيز مشكل خاصي نداشته باشد، سيلانتها دوام زيادي خواهند داشت. دندانپزشك با معاينات منظم آنهايي را كه از بين رفته و يا به آنها آسيب وارد شده ، مجدداً ترميم مي نمايد.
نحوة درمان چگونه است؟
كاربرد عملي سيلانتها بسيار سريع و راحت بوده و در يك جلسه انجام مي شود. دندانپزشك در ابتدا دندانها را تميز، و با موادي آماده نموده و سپس خشك مي كند. و نهايتاً به آنها سيلانت زده و با نور سخت مي كند.
هزينه سيلانت تراپي چقدر است؟
طرز درمان طوري است كه خيلي راحت مي توان از عهدة آن برآمد. بايد توجه داشت كه اينكار از پوسيدگي دندان و بالتبع از هزينه زياد پركردن آنها جلوگيري كرده و در قياس با پركردن دندانهاي پوسيده، هزينه آن بسيار كمتر است.
به كدام دندانها بايد سيلانت زده شود؟
دندانهايي كه بيشترين ريسك پوسيدگي را دارند بايد سيلانت زده شود. بنابراين، دندانهاي آسياي بزرگ اول دائمي كه در سن 6 سالگي به دهان رويش مي يابند و دندانهاي آسياي بزرگ دوم كه در 12 سالگي در دهان ظاهر مي گردند بايد سيلانت زده شوند. علاوه بر اينها دندانهايي كه داراي شيارها و حفرات عميق و زياد بوده به سودشان مي باشد كه سيلانت زده شوند.
آيا كودكي كه سيلانت تراپي شده است، باز هم نياز به استفاده از مسواك و نخ دندان دارد؟
بله. سيلانتها جزئي از يك طرح و نقشه در جهت مبارزه با پوسيدگي دندان مي باشند. بنابراين، استفاده از نخ و مسواك و معاينات منظم دندانپزشكي هنوز براي داشتن لبخندي سالم، زيبا و پر نشاط يك اصل بشمار مي آيد.
چگونه ممكن است كودكي دندانهاي شيري را زودتر از دست بدهد؟
يك دندان شيري معمولاً تا زماني در جاي خود ميماند كه دندان دائمي جانشين آن شروع به رويش نموده و آن را به طرف خارج هل داده و جايش را بگيرد. متأسفانه برخي از كودكان به دلائلي چون ضربه، شكستگي و پوسيدگي دندانهايشان را زود از دست مي دهند. در اين مواقع كاربرد وسايلي بنام فضا نگهدار بجاي آن توصيه ميگردد تا از دست دادن فضا براي رويش دندانهاي دائمي واقع در زير آنها و نهايتاً مشكلات ارتودنسي در آينده جلوگيري شود. توصيه ميگردد دندانهاي شيري تا حدامكان ترميم و نگهداري شوند.
چرا؟ دندانهاي شيري كه نهايتاً خودشان ميافتند؟!
براي حفظ سلامتي كودكان در حال و آينده، وجود دندانهاي شيري بسياراهميت دارد. آنها در تكامل طبيعي فك و عضلات نقش دارند. علاوه بر جويدن و صحبت كردن، فضا را براي رويش دندانهاي زيرين حفظ نموده و آنها را به جايگاه اصلي شان هدايت ميكنند. از ياد نبريد برخي از دندانهاي شيري نبايد تا سن 13-11 سالگي بيفتند.
چگونه دندان شيري از دست رفته ميتواند موجب بروز مشكلات در دندانهاي دائمي شود؟
اگر يك يا چند دندان شيري زود از دست داده شوند دندانهاي كناري آنها ممكن است خم شده و يا به داخل فضاي حاصله حركت كنند. ضمناً دندانهاي موجود در فك مقابل هم ممكن است به سمت آن فضاي خالي حركت نمايند. وقتي كه دندانها فضاي حاصل از كشيده شدن دندان شيري را پر و اشغال نمودند، ديگر جايي براي رويش دندان دائمي جانشين آن كه قرار است چند سال بعد رويش نمايد باقي نميماند و ناچاراً يا نهفته باقي مانده و يا كج درآمده و رديف دندانها را بهم ميزند و نياز به درمان ارتودنسي پيش ميآيد.
فضا نگهدار چيست؟
فضا نگهدارندهها اسبابهاي كوچكي هستند كه از فلز يا مواد پلاستيكي ساخته شده و بخوبي با دهان بيمار تطابق مييابند. بيشتر كودكان ظرف چند روز اول با آن خود را وفق داده و به آن عادت ميكنند.
فضا نگهدار ثابت |
فضا نگهدار متحرك |
فضا نگهدار چگونه به اين كودكان كمك ميكند؟
فضا نگهدارندهها باعث نگهداري و حفظ فضاي حاصل از كشيدن دندانهاي شيري، با ممانعت از حركت دندانهاي كناري به داخل آن ميشوند و نهايتاً دندان دائمي جانشين شونده در سن مناسب و در جاي خود رويش ميكند. استفاده از اين دستگاهها به منظور حفظ فضا، براي كودكان بسيار راحتتر و قابل قبولتر خواهد بود تا اينكه بعداً مجبور باشند با استفاده از دستگاههاي ارتودنسي دندانها بجاي خود هدايت شوند.
چه مراقبتهاي ويژهاي براي فضا نگهدارندهها لازم است؟
دندانپزشكان اطفال چهار توصيه و قانون براي مراقبت از اين دستگاهها دارند:
1 - عدم استفاده از شيرينيجات چسبنده و كشدار و جويدن آدامس
2 - فشار وارد نكردن و يا عدم تكان دادن آن با انگشت يا زبان
3 - تميز نگهداشتن آنها با مسواك
4 - معاينات منظم دندانپزشكي
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
10.0 - 1 vote |