هنگامي كه فرزند شما نياز به مراقبتهاي فوري دندانپزشكي داشته باشد، دندانپزشك اطفال شما قادر به كمك خواهد بود. لطفاً شماره تلفن وي را براي مواقع ضروري و اورژانسي در دسترس داشته باشيد.
در مواقع بيرون افتادن دندان شيري به دنبال ضربه، والدين چه كاري ميتوانندانجام دهند؟ در اسرع وقت بايد با دندانپزشك تماس گرفته شود. در مواقعي كه دندان دائمي در اثر ضربه بيرون افتاد، چكار بايد كرد؟ دندان بيرون افتاده را پيدا كرده و سريعاً با آب سرد بشوئيد(آن را نسابيد و به آن مواد پاك كننده نزنيد و فقط از آب استفاده كنيد)توسط يك تكه گاز تميز و يا پارچه خيس آن را گرفته و در جاي خود در دهان قرار دهيد و با فشار ملايمي آن را به جاي خود هدايت كنيد. اگر نتوانستيد اين عمل را انجام دهيد، دندان را در داخل ظرف تميزي محتوي آب دهان، آب، شير و يا سرم نمكي قرار داده و يا در دهان نگهداريد و سريعاً به دندانپزشك مراجعه كنيد. در صورتي كه خارج از اوقات كاري مطب اين اتفاق افتاد درنگ نكرده و تلفن او را پيدا كنيد. هرچه شما سريعترعمل كنيد شانس حفظ و بقاي دندان بيشتر خواهد شد. هنگامي كه قسمتي از دندان شكسته شود چه بايد كرد؟ فوراً با دندانپزشك اطفال تماس بگيريد. اگر سريع عمل كنيد مي توانيد دندان را حفظ نموده و از عفونت عصب و نياز به درمانهاي دندانپزشكي سختتر در آينده جلوگيري نمائيد. در اين مواقع دهان را با آب شستشو داده و براي جلوگيري از تورم كمپرس سرد نمائيد. اگر توانستيدقطعه شكسته شده را پيداكنيد و آن را با خود به مطب دندانپزشكي ببريد. هنگامي كه ضربه محكمي به سر وارد شد و يا فك شكست، تكليف چيست؟ دراين مواقع سريعاً به اورژانس بيمارستان محل مراجعه كنيد. يك ضربه به سر ميتواند ادامه زندگي را تهديد نمايد. در مواقعي كه كودك دندان درد دارد چه بايد كرد؟ با مطب دندانپزشكي تماس گرفته و يا بدون گرفتن وقت قبلي به آنجا مراجعه كنيد. براي راحتي فرزندتان ميتوانيد دهان را با آب شستشو داده و كمپرس سرد كنيد،از گذاشتن كمپرس گرم در موضع و يا قرصهاي مسكن بر دندان متألم خودداري كنيد. چگونه مي توان از ايراد صدمات به دندان جلوگيري كرد؟ - به هنگام ورزش ميتوان از گاردهاي لاستيكي دندانها استفاده كرد. - براي نگهداري كودكان در اتومبيل از صندليهاي مخصوص استفاده كنيد. - مراقب كودكان از بابت سقوط، افتادن و غلتيدن بر اشياء و نيز آسيبهاي الكتريكي باشيد. - با معاينات منظم دندانپزشكي و مراقبتهاي پيشگيري كننده، فرزندتان را در مقابل دندان دردهاي غافل گير كننده، محافظت كنيد. - در انتخاب اسباب بازي موارد ايمني را حتماً مدنظر داشته باشيد. داروهای اورژانس برای درد و عفونت دندان :عفونت دندان با ورم روی لثه(آبسه) و در موارد شدیدتر ،ورم روی صورت مشخص می شود.ممکن است باعث بروز تب و احساس بی حالی هم بشود.هنگام وجود عفونت به هیچ وجه ناحیه را گرم نکنید.کمپرس گرم باعث گسترش عفونت می گردد.همینطور کمپرس سرد ، گرچه بی ضرر است اما کمکی نمی کند.وقتی محل عفونت و ورم آن محدود و به اندازه یک برآمدگی کوچک روی لثه ی دندان مربوط شد، باید هرچه سریعتر و قبل از این که دوباره گسترده شود، با مراجعه به دندانپزشک درمان لازم را انجام داد. داروهای آنتی بیوتیک فقط برای محدود کردن عفونت و کاهش درد و عوارض آن مفید هستند و هیچوقت عفونت دندان را درمان قطعی نمی کنند.تا هنگامی که علت ایجاد عفونت که در داخل دندان است مشخص و برطرف نشود،عفونت به شکل مزمن ادامه خواهد داشت.
داروهای ضد درد و مسکن:
1-یک کدام از کپسولهای : novafen -gelofen -acifen -megafen -mefenamic acid
هر 4-6 ساعت یکبار میل شود. 2-ژل dentafort روی یک گلوله پنبه کوچک مالیده و در حفره دندان دردناک گذاشته شود .
داروهای آنتی بیوتیک مؤثر بر عفونت دندان (آنتی بیوتیک دندان ):
خوراکی :
روش اول : 24 عدد کپسول amoxicilline 500 mg هر 8 ساعت 1 عدد به همراه 24 عددقرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد . روش دوم :10 عدد کپسول cefixime 400 mg روز اول هر 12 ساعت 1 عدد و از روز دوم هر 24 ساعت 1 عدد. روش سوم : 24 عدد کپسول clindamaycine 150 mg هر 6 ساعت 1 عدد به همراه 24 عدد قرص metronidazole 250 mg هر 6 ساعت 1 عدد .
تزریقی : آمپول penicilline 800000 تعداد 4 عدد هر 12 ساعت 1 بار عضلانی واگر حساسیت به پنیسیلین وجود دارد ،آمپول clindamaycine 150 mg به تعداد4 عدد هر 12 ساعت 1 عد عضلانی.
توجه : این دستورات دارویی ذکر شده حتما باید با تشخیص و تجویز پزشک و با توجه به شرایط بیمار به کار گرفته شود.هرگونه خوددرمانی و استفاده از رژیمهای دارویی فوق ممکن است باعث بروز عوارض و مشکلاتی شود که مسئولیت آن کاملا بر عهده خود شخص می باشد.خصوصا در عفونتهای شدید ، در صورت درمان غلط ،احتمال سرایت عفونت به نواحی مجاور مانند چشم،مغز،گلو و راه هوایی وجود دارد که حتی ممکن است باعث مرگ بیمار شود. در مورد کودکان زیر 8 سال ، موارد فوق نصف تا یک سوم ، متناسب با وزن کودک تجویز میشود . ============================================
در تهیه برخی از مطالب این صفحه از سایت بوعلی استفاده شده است : www.boali.com/dentist.htm
============================================
|