========================================================================
ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنت دندانی قطعه ای از فلز تیتانیوم است که به شکل پیچ استوانه مخروطی شبیه ریشه دندان فرم داده می شود.استخوان پس از دوره کوتاهی به ایمپلنت متصل می شود(اوسئواینتگریشن)و قابلیت اتصال دندان را پیدا می کند
ایمپلنت دندانی برای چه نوع بی دندانی کاربرد دارد؟
ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندانهای از دست رفته از یک دندان تا کلیه دندانها و بصورت ثابت و متحرک قابل استفاده می باشد.بطور کلی می توان گفت دندانهای از دست رفته به سه روش قابل جایگزینی می باشد:
1)پروتز متحرک که دندان های از دست رفته را جایگزین می کند و از بافتها و دندانهای باقیمانده تیز می تواند گیر لازم را بگیرد
2)بریج یا پل که برای جایگزینی یک یا چند دندان در شرایطی که در هردو طرف ناحیه بی دندانی ,دندان پایه وجود داشته باشد قابل استفاده می باشد در این شرایط دندانهای پایه مجاور ناحیه بی دندانی تراش می خورد و پروتز ساخته شده با استفاده از چیپ مخصوص روی دندانها چسبانده می شود.
3)پروتز متکی بر ایمپلنت که برای جایگزینی یک دندان تا کلیه دندانها قابل استفاده می باشد در مواردی که یک یا چند دندان را جایگزین می کنیم پروتز به صورت ثابت خواهد بود و اگر کلیه دندانها از دست رفته باشد می توانیم پروتز ثابت یا متحرک با تکیه گاه ایمپلنت داشته باشیم. از مزایای ایمپلنت جلوگیری از تحلیل استخوان فک است.
آیا استفاده از ایمپلنت برای هر فردی امکان پذیر است؟
با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در علم ایمپلتولوژی و ارائه روش های نوین و پیشرفته جراحی ایمپلنت و پیوند استخوان تقریباً انجام این درمان در هر بیمار و در هر نوع استخوانی وجود دارد.
طول مدت درمان چقدر است؟
کامل شدن درمان بین 3 تا 9 ماه طول می کشد و ممکن است در مواردی طولانی تر هم بشود از آنجا که این یک درمان پیشرفته است برای حصول اطمینان از موفقیت آن ممکن است به زمان طولانی تری هم نیاز باشد.
در طول این مدت بیمار از دندان موقت استفاده خواهد کرد. شرایط هر بیمار بصورت جداگانه بررسی شده و ممکن است به بیمار توصیه شود که مدتی را بدون پروتز سپری کند.
بیمار به چه مقدار استراحت نیاز دارد؟ توصیه می شود که بیمار در روز جراحی و یک روز پش از آن فعالیت های شدید انجام ندهد.امکان دارد بیمار دچار کمی تورم شود و بسته به شرایط,طول مدت استراحت وی متفاوت است.
میزان موفقیت درمان ایمپلنت چقدر است؟
در صورت رعایت اصول جراحی و پس از آنبطور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت 95%-98% گزارش شده است.عواملی همچون بهداشت ضعیف ,مصرف زیاد سیگار,بیماریهای سیستمیک کنترل نشده می تواند میزان موفقیت ایمپلنت را کمتر کند.
نحوه و مراحل درمان ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندانیطی یک پروسه جراحی در محل دندان کشیده شده قبلی و یا همزمان با کشیدن دندان غیر عفونی در محل آن کاشته می شود و پس از اتصال استخوان به آن در مرحله دوم دندان مصنوعی و یا روکش ساخته شده روی ایمپلنت نصب می شود.
پس از تکمیل درمان و تحویل پروتز مراقبت های لازم چیست؟
ایمپلنت دندانی نیز همچون دندان طبیعی به مراقبت بهداشتی با وسایل مخصوص ایمپلنت نیاز دارد.برای آموزش و خرید آنلاین در مورد بهداشت ایمپلنت به سایت میناتیس مراجعه نمایید : www.minateeth.ir
در یک سال اول پس از تحویل پروتزحداقل 3 یا 4 مرحله باید معاینه شده و پس از آن همچون دندان طبیعی باید سالانه معاینه شوند.
===================================================================
در تهیه این صفحه از سایت مرکز تحقیقات ایمپلنتهای دندانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به آدرس زیر استفاده شده است:
tdirc.mui.ac.ir/component/content/article/155/592-patient-help.html]